Gratis maatvoering op uurwerken
Geschenkverpakking en gratis levering vanaf €50
Veilig online betalen

Ontdek Hamilton


Hamilton horloge: uitzonderlijke kenmerken en een unieke vormgeving

HamIeder Hamilton model onderscheidt zich door uitzonderlijke kenmerken en een unieke vormgeving. In een perfecte symbiose van ‘the American Spirit’ met de Zwitserse afwerking geven deze horloges uit het topsegment absolute voldoening aan de liefhebbers zowel van traditionele als van innovatieve producten. Sinds meer dan 70 jaren is Hamilton de dagelijkse referentie en metgezel voor professionelen in de sport, de luchtvaart maar eveneens op militair vlak. Dankzij zijn steeds opnieuw grensverleggende zoektocht naar kwaliteit en precisie is Hamilton op vandaag een prestigieus internationaal horlogemerk.
 


Onze collecties

 

Historiek van het merk

 

  • Hamilton is opgericht in 1892 in Pennsylvania en debuteerde als een Amerikaans horlogebedrijf in eerste instantie met zakhorloges. Het merk blonk uit door een perfecte harmonie tussen precisie en kwaliteit en verwierf dan ook heel snel zijn plaats in het milieu van de horlogerie.
  • Minder dan 20 jaar na zijn ontstaan en dankzij zijn ultra precieze horloges heeft Hamilton een belangrijke rol vervuld in de ontwikkeling van de spoorwegen. De technologie van Hamilton heeft talrijke ongevallen kunnen vermijden. Het kwaliteitslabel <> werd dan ook op korte termijn aan Hamilton toegekend.
  • Door zijn oogverblindend succes groeide het aantal samenwerkingen en sponsoring contracten exponentieel met de jaren: Naast officiële leverancier van het leger en de marine tijdens de Tweede Wereldoorlog associeert Hamilton zich ook in de luchtvaart en met sporters van hoog niveau. Het merk heeft ook sterke banden met Hollywood en de cinemawereld.

Aanwezigheid in de cinema

 

  • Omdat innovatie in de cinema constant primordiaal is, verschijnen de Hamilton horloges voor de eerste keer in een film van 1932: Shanghai Express. Het Hamilton horloge Flintridge en het model Piping Rock spelen een beslissende rol in de ontknoping van het verhaal in deze film.
  • Het merk verschijnt ook in talloze andere films zoals Men in Black, Leathal Weapon 4 of Blue Hawaï (met Elvis Presley).
  • Meer dan louter accessoire, in sommige films speelt het Hamilton horloge zelfs een essentiële rol in het scenario. We denken in het bijzonder aan Interstellar, waarin het horloge Hamilton Khaki Field Murph Auto een echte verbinding vormt tussen Joseph Cooper en zijn dochter.
  • In 2021 kan Hamilton fier zijn op zijn verdiensten in de cinemawereld met meer dan 500 verschijningen in diverse films.
  • Dankzij zijn aanpassingsvermogen en zijn onnavolgbare stijl is Hamilton vandaag een vaste waarde en een onmisbare hoofdrolspeler in de horloge industrie.
Stuur ons een bericht