Gratis maatvoering op uurwerken
Geschenkverpakking en gratis levering vanaf €50
Veilig online betalen

Ontdek Swarovski


Swarovski

Sinds 1895 is Swarovski een expert in geslepen kristallen. Van modern tot gedurfd, Swarovski biedt juwelen die de ene nog fascinerender zijn dan de andere. De passie van Daniel Swarovski voor innovatie, design en juwelen van superieure kwaliteit maken Swarovski tot één van de belangrijkste spelers in de wereld van geslepen kristallen juwelen.

Onze collecties

Ringen Swarovski

Ringen


Oorbellen Swarovski

Oorbellen


Armbanden Swarovski

Armbanden


Kettingen Swarovski

Kettingen


Geschiedenis van het merk

 

  • Daniel Swarovski, geboren in 1862 in Bohemen, Oostenrijk, is de zoon van een juwelier. Het was in deze regio, gespecialiseerd in de productie van geslepen kristal, dat hij Boheemse kristallen met de hand leerde snijden. In 1895 verliet Daniel zijn geboorteplaats en verhuisde naar Wattens waar hij zijn bedrijf oprichtte.
  • Daniel Swarovski is gepassioneerd door kristallen en heeft maar één obsessie: de fabricage van kristallen verbeteren. Hiervoor maakt hij zijn eigen elektrische kristal snij- en polijstmachines waarmee hij zijn bedrijf uitrust.
  • Dankzij deze nieuwe machines ontwikkelt Swarovski een nieuwe kristalslijpvorm, anders dan de gebruikelijke slijpvorm. Hij noemt dit nieuwe kristal de ‘Chaton’ en zet de juwelenwereld op zijn kop. De industriëlen zijn gefascineerd door deze eerste creatie omwille van een spel van licht dat een ongeëvenaarde glans aan het kristal geeft. Dit is het prille begin van de geschiedenis van Swarovski.
  • Vandaag heeft het bedrijf meer dan 2.200 winkels in 120 landen en stelt het wereldwijd meer dan 26.000 mensen te werk.
Stuur ons een bericht