Gratis maatvoering op uurwerken
Geschenkverpakking en gratis levering vanaf €50
Veilig online betalen


Onze collecties

Geschiedenis van het merk


  • In 2014 zag PdPaola het daglicht. Paola en haar broer Humbert hebben besloten om hun passie te beleven in het ontwerpen en creëren van juwelen. Heel snel groeit het merk en bij iedere fase in de productie wordt de best mogelijke ervaring voorgesteld. Vrouwen inspireren door zich te laten inspireren door vrouwen, dit is steeds het motto van Pdpaola.
  • Ter gelegenheid van de Dag van de Vrouw wordt sinds 2016 ieder jaar een actie georganiseerd om een deel van de inkomsten te schenken aan verenigingen die als hoofddoel hebben om vrouwen overal ter wereld te ondersteunen. Want voor PdPaola moeten alle vrouwen gelijk zijn.
  • Alle collecties hebben hun eigen geschiedenis, de ene nog meer ontroerend dan de andere. We denken bijvoorbeeld aan de Aisha collectie die ontstaan is na een reis van Paola naar Kenia. Diep getroffen door de situatie daar, ondersteunt Pdpaola nu Afrikable, een caritatieve organisatie die de emancipatie van de vrouw helpt bevorderen in Lamu, in Kenia. 5% van de inkomsten van deze collectie worden rechtstreeks geschonken aan Afrikable.

  • Meer dan louter handel is het een echte belofte voor een betere wereld.

Van de tekentafel naar de werkelijkheid

 

  • De eerste schetsen alsook alle eerste fases van de productie worden gerealiseerd in Barcelona. Alles gebeurt op een heel minutieuze wijze met de laatste nieuwe technologie om zo een perfect juweel te ontwerpen.

  • Eenmaal het ontwerp op papier is gerealiseerd, werkt een ploeg aan een digitaal ontwerp in 3D om de laatste technische details van het juweel perfect te matchen. Nadien wordt ieder deel van het juweel geprint met een 3D printer van heel hoge precisie om zo de mal van het ontwerp te maken. Deze mal wordt gebakken in een oven en wordt zo het finale gereedschap om te vullen met zilver Sterling 925.
  • Na het definitieve ontwerp van het juweel gebeurt de fijne afwerking met de hand. Inderdaad, ieder juweel wordt gepolijst en verguld met de hand met de hulp van gereedschap om de laatste oneffenheden in het oppervlak te verwijderen. Afhankelijk van het juweel, wordt het vergulden met 18 karaat goud op dat moment uitgevoerd.
  • Allerlaatst, worden de halfedelstenen en de zirkonium stenen in het juweel gezet met gereedschap van hoge precisie en worden de verschillende delen van het juweel aan elkaar geassembleerd. Dan rest er nog enkel de eindcontrole door de kwaliteitsdienst om zo te voorkomen dat er een fout over het hoofd gezien wordt.
Stuur ons een bericht