Gratis maatvoering op uurwerken
9 winkels in vlaanderen
Geschenkverpakking en gratis levering vanaf €50
Veilig online betalen

Ontdek Seiko


Seiko

Seiko is een high-end Japanse horlogemaker die horloges maakt met Japanse design en binnenwerken. Sinds 1881 vormen de tijdloze tradities van vakmanschap de sterkte van het merk. Seiko blijft zichzelf voortdurend heruitvinden door modellen in gelimiteerde edities uit te brengen waardoor iedereen een uniek Seiko horloge kan bezitten. Ontdek de collecties Astron, Prospex, Presage en 5 Sports of onze selectie klassieke horloges.


Onze collecties

Historiek van het merk

 

  • In 1881 startte een jonge 22-jarige ondernemer, Kintaro Hattori, zijn boetiek met horloges en klokken in het centrum van Tokio. In die tijd verkocht en repareerde hij horloges en klokken.
  • In 1892 startte hij Seikosha (Seiko betekent ‘voortreffelijk’ maar ook ‘minuut’ of ‘succes’, en sha betekent ‘huis’). Tot 1895 maakte deze fabriek enkel klokken om daarna het eerste Seiko zakhorloge, de Timekeeper, te ontwerpen waarmee het merk een echte identiteit verwierf.
  • Gedurende de 20-tigste eeuw ontwikkelde Seiko verschillende horloge modellen, uitgerust met een voor die tijd totaal innovatief antischoksysteem: de Diashock.
  • In 1964 werd Seiko de officiële ‘time keeper’ voor de 18de editie van de Olympische Spelen met een nauwkeurigheid van 1/10 seconde, ongekend voor dit tijd. Het merk lanceerde ook het eerste Seiko horloge met een stopwatch van een onvergelijkbare duurzaamheid.
  • De volgende decennia waren ook vol van innovaties. Via de lancering van de kinetische horloges, de automatische horloges en de ‘Solar’ horloges maar ook van collecties met een uitzonderlijke identiteit is Seiko op vandaag een vaste waarde in de horloge industrie.

Om nog meer te weten over de geschiedenis van Seiko kun je de herdenkingsfilm van Seiko over het 160-jarig jubileum bekijken:

 
Video URL:
Currently supported:
Stuur ons een bericht