Gratis maatvoering op uurwerken
Geschenkverpakking en gratis levering vanaf €50
Veilig online betalen

Ontdek Annamaria Cammilli


Annamaria Cammilli

De Annamaria Cammilli juwelen, in Firenze bedacht en gecreëerd door de beeldhouwster en schilderes Annamaria Cammilli, weerspiegelen de creatieve sfeer waarvan deze prachtige Italiaanse stad, als bakermat van de Renaissance, doordrongen is. Geraffineerde ontwerpen, als echte miniatuursculpturen vormgegeven door deskundige handen, die zich onderscheiden door hun volumes, hun vloeiende vormen en een uitzonderlijke driedimensionaliteit. Elke creatie is uniek, geïnspireerd door de vormen in de natuur, en verrijkt met 8 gesofisticeerde kleurtinten goud 18 karaat die opmerkelijk fluweelzacht afgewerkt worden dankzij jarenlange experimenten en onderzoeken. De passie van de Italiaanse goudsmeden, die met hun talent de Cammilli juwelen bewerken en afwerken, is voelbaar tot in het kleinste detail. 


Onze collecties

Geschiedenis van het merk

 

  • Het begon allemaal met Annamaria Cammilli, in hart en ziel voor altijd schilderes en beeldhouwster. Een veelzijdige kunstenares die haar passie voor beeldhouwen heeft meegenomen in het ontwerpen van juwelen en zo een echt juwelenhuis gecreëerd heeft op basis van haar uitzonderlijk artistiek talent. Door de jaren heen is het creatieve team gegroeid en via voortdurend onderzoek heeft het merk een heel specifiek productieproces kunnen verfijnen en personaliseren.
  • Bijna veertig jaar specialisatie heeft het bedrijf in staat gesteld om de exclusieve afwerking in fluweelzacht goud te ontwikkelen die, in combinatie met glanzende oppervlakken, met een originele en heel herkenbare esthetiek diepte geeft aan de vormen. AETHERNA is de naam van deze exclusieve methode voor de afwerking van goud die de Annamaria Cammilli juwelen altijd onderscheiden heeft: een geheim recept, met vuur als sleutelformule, dat door de jaren heen is overgeleverd.
Annamaria Cammilli visual shop

De verloren was techniek

 

  • Annamaria Cammilli heeft gekozen voor het oudste en meest romantische procedé om haar creaties te realiseren: de verloren was-giettechniek, een methode die reeds bij de oude Grieken gebruikt werd om standbeelden met een grote artistieke waarde te gieten.
  • Het unieke bij de creatie van de Annamaria Cammilli juwelen gebeurt vóór het gieten, namelijk het volledig met de hand maken van het prototype in was. Hier komen beeldhouwtalenten, tientallen jaren ervaring, creativiteit en uiterste aandacht voor detail samen om steeds nieuwe en onverwachte vormen te creëren.
  • Het in was gesculpteerd model wordt vervolgens in serie gereproduceerd via het verloren was afgietsel. Op die manier kunnen de golvende en driedimensionale vormen, die ontworpen zijn door de handen van het creatieve team, waarlijk gerealiseerd worden in het goud.
Annamaria Cammilli fabrication
Stuur ons een bericht