Gratis maatvoering op uurwerken
Geschenkverpakking en gratis levering vanaf €50
Veilig online betalen


Frederique Constant

Sinds zijn ontstaan is Frederique Constant een merk van mensen met passie. Voor alle fases van de productie van zijn horloges houdt dit merk rekening met de laatste tendensen en de voorkeuren van zijn cliënteel en daarbij gebruikt het de nieuwste software om zo innoverende kwaliteitsproducten te garanderen. Als gevestigd merk in de wereld van de horlogerie biedt Frederique Constant een ruime keuze van horloges in zijn verschillende collecties aan. Aan u om zich te verdiepen in de karakteristieken van elke collectie.


Onze collecties

 

Geschiedenis van het merk

 

  • In 1988 werd het merk gecreëerd in Zwitserland. Aletta Bax en Peter Stas hebben gedurende 6 jaren hun eerste collectie ontwikkeld om dan in 1992 100% Swiss made modellen te lanceren. Hun voornaamste missie is een gediversifieerde kwaliteit aan te bieden voor de horloge fanaten zodat ieder daarin zijn geluk vindt, en dit tegen democratische prijzen.
  • Bij het ontwerp van een nieuw horloge komen alle personeelsleden samen om op een actieve manier te participeren aan de discussie, want het is echt een groep van gepassioneerden die elke nieuwe lancering intens beleven. Op basis van deze groepsdiscussie maakt de ontwerper een visueel prototype.
  • In Genève, de hoofdstad van de horlogerie, beschikt de fabriek over 3200 vierkante meters. Iedere fase in de productie heeft zijn eigen specifieke uitrusting om zo een onberispelijke kwaliteit te garanderen. Met ultramoderne technologie wordt het geheel van onderdelen gefabriceerd. Wanneer u zich een Frederique Constant horloge aanschaft, dan bezit u een luxe object dat minutieus op de Zwitserse wijze werd ontworpen.

Een 100% Zwitserse fabricage met de hand

 

  • Iedere fase in het productieproces van een Frédérique Constant horloge is uiterst belangrijk. Daarom zijn de verschillende afdelingen in de fabriek optimaal ingericht. De eerste fase is een brainstorming waarbij alle medewerkers hun ideeën de vrije loop laten gaan.
  • Eenmaal een ontwerp is goedgekeurd gaat de ontwerper aan de slag in de prototype afdeling. Deze afdeling werkt in de ateliers in de kelder. Hier werken de ingenieurs in micromechanica aan de fabricage en decoratie van de onderdelen. Elk type gravure vergt een techniek die een complex werk vereist.
  • Op de gelijkvloers en de eerste verdieping van het gebouw worden de gangwerken gemaakt en de horloges geassembleerd met een constante kwaliteitscontrole.
  • Alle onderdelen van de gangwerken worden effectief volledig gemaakt en geassembleerd in de fabriek zelf, en dit vraagt dan ook een enorme werkconcentratie voor een perfect resultaat.
Mouvement Frederique Constant
Stuur ons een bericht